9 REGULI ALE UNUI FOTOGRAF DE SUCCES

1. Stabilește scopuri

Stabilește-ți scopuri mari. Trebuie să îți imaginezi de ce vei avea nevoie pentru a realiza scopurile. Dacă dorești să fii cîștigător la concursuri fotografice, află regulile concursurilor, fă cunoștință cu cîștigătorii anilor trecuți, căută un stil al tău, care trebuie să fie unic, experimentează pentru a deveni mai bun. Fii insistent și pas cu pas realizează scopurile.

2. Nu stabili banii ca scop
Niciodată nu trebuie să fie în prim-plan banii. În primul rînd trebuie să fie dezvoltarea personală, căutarea de sine, și numai apoi - banii, ca o recompensă pentru munca grea și dragostea pentru lucrul care îl faci. Trebuie să tratezi fiecare ședință foto ca o șansă pentru a deveni mai bun, încearcă lucruri noi, pînă îți găsești stilul tău. Vei vedea că odată cu dezvoltarea în fotografie va veni și succesul financiar.

3. Fii deschis
Informațiile despre tine, portofoliul - trebuie să fie în domeniul public.Totul trebuie să fie cît mai transparent posibil. Acest lucru se aplică profilurilor închise pe rețelele sociale. Dacă ai ales să fii o persoană publică, aceste lucruri nu pot fi închise. Fă cunoștință cu clienții tăi pe rețelele sociale, povestește-le despre tine și atunci clienților le va fi mult mai ușor să lucreze cu tine.

4. Fii sincer
Fotografia - este o profesie a sufletului. Tot ce avem în suflet vom reflecta în fotografii și dacă ești sincer față de lucrul care îl faci și clienții tăi, recomandările lor vor învinge orice instrument de marketing.

5. Formează un stil personal
Nu este nevoie să imiți sau să copii colegii și concurenții. Inspiră-te de la colegi, dar vezi cum să faci acest lucru, pentru a nu repeta și pentru a găsi soluția proprie, și strădui-te să o realizezi mai bine.

6. Dezvoltă-te și inspiră pe alții
Dacă publicul nu va vede o creștere, va înceta să fie inspirat de tine, atunci va încerca să găsească energie și idei de la alții. Dezvoltarea poate fi și în alte domenii ale vieții, nu trebuie să îți fie teamă să te manifești în diferte moduri. Publicul este intersat  de oamenii multilateral dezvoltați.

7. Urmărește felul cum te prezinți
Încearcă să creezi impresii bune despre tine. Aspectul îngrijit, politețea, vorbirea corectă fără de argouri sunt lucruri importante în lucrul fotografului.

8. Fii lider de opinie
Povestește nu doar despre tine, dar și despre succesul tău, descoperiri și secretele profesionale. Pentru a vinde, produsul sau serviciul trebuie să fie interesant și util, acest lucru este valabil pentru toate domeniile. Clienții de regulă foarte mult analizează dacă vi se pot încredința și aici trebuie să apăreți ca un adevărat profesionist. Ajută subscriberii și prietenii din rețelele sociale să afle mai multe despre fotografie. Doar noi, fotografii, putem crea o imagine bună domeniului în care activăm.
 

9. Fii în vizor
Crează tot timpul fon informațional în jurul tău. Pot fi gînduri, idei, fotografii interesante sau noutăți din viața ta personală. Elaborează un plan: cel puțin trei postări pe săptămână. Dacă ești întotdeauna în vizor și viața ta personală este interesantă atunci ai toate șansele ca de tine să nu uite și să fii mai des recomandat.

Ca încheiere, în domeniul nostru nu ai cum să te impui. Crează propria imagine, apoi subtil povestește despre tine. Niciodată nu da de înțeles că ești fără de treabă, nu striga în gura mare că ești în căutare de comenzi, că ai un preț mic sau propui reduceri foarte mari. Portofoliul tău va povesti mai multe despre tine. Îndrăgește cu tot sufletul lucrul care îl faci și oamenii cu care lucrezi, atunci nici o criză nu te  poate speria.

Tradus și adaptat cu grijă de mine, sursa