DA sau NU pentru o nuntă deconectată (unplugged)?

Ce înseamnă o nuntă deconectată?

O "nuntă deconectată" este atunci cînd mirii au luat decizia să organizeze un eveniment unde oaspeții sunt încurajați să nu folosească telefoanele și aparatele foto sau să nu posteze fotografii și video de la eveniment pînă cînd mirii au posibilitatea să-și anunțe personal căsătoria.

De ce să spui - NU telefoanelor?


De ce fără telefoane? Fiecare martor ocular de la nuntă încearcă să capteze momentele sărbătorii, mai mult că atît să le posteze pe rețelele sociale. Practic toți mirii încearcă să nu facă publice prea multe detalii în perioada pregătirilor pentru nuntă și mai ales în timpul ceremoniei. Acest lucru se datorează probabil și anumitor superstiții, dar în special datorită faptului că în astfel de momente nu se doresc eroi de reality show, care ușor poți deveni cu ajutorul tehnologiilor moderne.

Care sunt plusurile unei nunți deconectate?

1. Oaspeții tăi vor interacționa mai mult fără a fi distrași de telefon sau aparatul foto, vor fi liberi să savureze din evenimentul pe care voi l-ați pregătit luni de zile. Ei vor avea mai multe șanse să asculte, să reacționeze la discursurile voastre emotive și să facă atmosferă pentru primul dans și pe parcursul întregii sărbători, decît să îl privească printr-un vizor sau un ecran mic. Telefoanele sunt o parte atît de importantă a vieții noastre de zi cu zi, așa că este frumos să ai o scuză pentru a le opri și să simți cu adevărat clipa. 

2. Fotografiile tale profesionale nu vor fi compromise, deși tehnologia fotografiei a avansat, dar abilitățile de fotografiere ale majorității sunt mediocre. Un fotograf profesionist și experimentat va face ca totul să arate bine în orice situație, astfel încît să veți fi scutiți de fotografii proaste, care unii invitați le consideră bune să le încărcarce pe social media.

3. Confidențialitatea fiecărui oaspete, inclusiv a ta, este respectată. Unii oameni iubesc să posteze online tot ce li se întâmplă în viața lor, iar alții evită aceasta cu orice preț. Atunci cînd un oaspete face o fotografie de grup la o nuntă privată și presupune că toți cei care sunt fotografiați sunt în regulă cu publicarea, nu este întotdeauna corect. Deși persoana care face o fotografie deține drepturile de autor, ei nu au automat dreptul de a partaja fotografia. Pe lîngă drepturile pentru oaspeții de nuntă, un cuplu trebuie să ia în calcul și sentimentele persoanele pe care nu le-au invitat. Un cuplu adesea au o problemă dificilă în decizia cine va fi prezent în ziua lor specială și cine nu va fi. Schimbul de fotografii și de video cu cei care nu au fost invitați, chiar și din neatenție, poate duce uneori la situații neplăcute.

Tu ce nuntă ai prefera?